1984 - Svoboda není otroctví (starší 2022)

03.09.2022

Termín: 21.-27. 8. 2022

Místo: Chalupa bratří františkánů ve Starých Hutích

Hlavní vedoucí: Anna Pešlová

20 dětí ve věku 12-16 let

Kuchařky: Silvie Melichárková a Monika Strohbachová

Zdravotník: Jakub Melichárek

Kněz: P. Kamil Obr

Host: Majda a Viktor Šimečkovi, Majda Hartigová a Mia Langerová

Vedoucí: Verča Hartigová, Míša Andrýsková, Jarda Janoš, Lucka Strohbachová, Honza Dufek, Martin Musil


Na táboře roku 2022 jsme jsme se přemístili do světa Těréhustánu, jemuž vládl pevnou rukou Velký bratr, který zemi vytáhl z krize. Rozhodli jsme se mu věřit a stali se součástí tohoto státu. Každý z nás prošel pohovorem, na jehož konci byl rozřazen do jednoho ze čtyř fungujících ministerstev - lásky, míru, pravdy a hojnosti - v němž pak po celou dobu tábora pracoval.

Každý den jsme se dívali na 5 minut nenávisti a sledovali plakáty Velkého bratra všude po chatě. Setkali jsme se s proléty, kteří žili na okraji společnosti a odmítali režim Strany, a dva z nich nám ukázali, jak vnímají lásku. Poprvé jsme tak okusili, jak chutná skutečná svoboda... S velkými nesvobodami jsme se setkávali po celou dobu tábora. Byli jsme utlačováni ze strany ideopolicie, byli jsme nuceni odsoudit jednoho člověka, který vlastně nespáchal žádný velký zločin, pociťovali jsme, že nemůžeme promluvit tak, jak si přejeme, ani věřit, v co chceme.

Díky všem těmto negativním zážitkům jsme si pak o to víc vážili svobody slova, lidu, vyznání, svobody lásky, svobody výběru vlastní cesty, svobody od závislosti a zřeknutí se hříchu. 
Letos jsme závěrečnou bitvu se členy Strany sice prohráli... ale jedna prohraná bitva pro nás neznamená prohranou válku :) 

Tábor byl opět plný zážitků, smíchu, lásky a velkých myšlenek. Těšíme se na příští rok!


Fotogalerie

Fotky z tábora najdete zde

Videa z tábora najdete zde

© 2021-2024 Farní tábory Zlín | Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky